2018-05-29 13:25:12• hírek • Bede Emőke

Bírságeső a városnapokon és a közutakon is

Több száz rendőr volt szolgálatban a hosszú hétvégén, nem csak a városnapokon, de a megye közútjain is.

A XXII. Szatmárnémeti Városnapok programsorozata sokaknak nem csak az önfeledt szórakozásról szólt. Ugyanis nem egy olyan esetben kellett eljárniuk a Helyi Rendőrség munkatársainak, amikor valaki megzavarta a közrendet, pl. agresszívan viselkedett, hangoskodott, stb. Nem kevesebb mint 55 pénzbírságot osztottak ki ezen személyeknek 16 900 lej összértékben.
 

Amint arra előre figyelmeztettük olvasóinkat, a megye közútjain is maximális létszámban voltak jelen a radarok, és még a nehézfegyverzetet is bevetették, a gyorshajtókat akár 1,2 kilométerről bemérő Trucam Laser-t. Ennek és a jelöletlen autókban elhelyezett radaroknak köszönhetően igencsak sok drága fénykép készült a hétvégén. A hosszú hétvége során 289 pénzbírságot szabtak ki a szabálytalankodókra, melyeknek összértéke eléri a 114 200 lejt.
 

Mi több, 64 sofőr jogsijának is búcsút intett a hétvégén, közülük 55-en azért, mert a megengedett sebességet több mint 50 km/h-val haladták meg. Azaz például egy olyan településen, ahol 50-nel szabad haladni, ők legalább 100 km/h-val hasítottak. A gyorshajtók mellett volt nyolc olyan személy is, aki szabálytalan előzésbe kezdett, pechükre ennek a rendőrség emberei is szemtanúi voltak. A 64. fickó pedig ittasan ült volán mögé, de a rendőrök neki is adtak pár hetet, hogy átgondolja tettét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: